Bij de Bekkerie wordt een verbinding gelegd tussen leren, werken en zorg. Mensen met een ondersteuningsvraag of een achterstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij de Bekkerie de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen en werkervaring op te doen. Zo kunnen ze weer deelnemen aan de maatschappij. Alle begeleiding is op maat samengesteld: welke werkzaamheden willen en kunnen ze verrichten, welke hulpvraag hebben ze en wat kunnen ze leren. Op deze manier krijgt iedereen bij de Bekkerie de kans om een fijne daginvulling te hebben en te groeien.

De Bekkerie is ook een plek om te ontmoeten bijvoorbeeld in de bibliotheek, bij de bakker of tijdens activiteiten die de Bekkerie organiseert. Ook kun je een leuke creatieve activiteit doen in ons atelier in combinatie met een high tea of een vergadering/teambuilding met een heerlijke lunch. Alle activiteiten vinden plaats onder leiding van ervaren (zorg)professionals.

Daarnaast wil de Bekkerie een “broedplaats” zijn voor de wijk en bewoners uit de omgeving van Boekend de mogelijkheid bieden om initiatieven te ontplooien. Daarvoor kunnen alle ruimtes van de Bekkerie gebruikt worden.

Rendiz en Dichterbij

Stichting de Bekkerie bestaat uit twee initiatiefnemers; Rendiz en Dichterbij. Rendiz heeft in Limburg al diverse projecten gerealiseerd door de combinatie van commerciële-, publieke- en zorgdiensten. Dichterbij biedt zorg aan mensen van diverse leeftijden met een verstandelijke beperking. Zij helpen je graag bij het onderzoeken van je mogelijkheden bij je thuis, op school en op de locaties van Dichterbij.

Voor meer informatie, kijk op www.rendiz.nl of www.dichterbij.nl